Završen konkurs za Viva film festival 2020 – rezultati 1. Juna

Završen konkurs za Viva film festival 2020 – rezultati 1. Juna

Dragi prijatelji i drage prijateljice VIVA Film Festivala, 

Sa zadovoljstvom Vas obavještavamo da je 6. po redu konkurs za prijavu filmova za učešće na VIVA Film Festivalu zvanično zatvoren. Konkurs je trajao 15. februara 2020. do 30. aprila 2020.

I ove godine smo veoma zadovoljni odzivom, naime, prijavljeno je ukupno 1551 filmova iz 104 države. Sada slijedi težak i odgovoran rad selektoske komisije čiji je zadatak odabrati po 10 najkvalitetnijih ostvarenja za svaku kategoriju.

Podsjećamo, kategorije predstojećeg VIVA Film Festivala su:

1. ekologija (filmovi koji svojom tematikom promovišu prirodnu baštinu zemalja iz kojih dolaze u cilju podsticanja razvoja ekološke svijesti)

2. turizam (filmovi koji svojom tematikom promovišu turističke potencijale država iz kojih dolaze)

3. religija (filmovi koji svojom tematikom promovišu specifičnosti religije, a u cilju zbližavanja, razumijevanja i međureligijske tolerancije)

4. omladinski film (filmovi koje su proizveli polaznici/e iz Bh. osnovnih i srednjih škola u sklopu VIVA škole filma: od ideje do realizacije)

Konkurs je bio otvoren za prve tri kategorije, dakle, biramo ukupno 30 filmova. Zahvaljujemo se na interesovanju svima koji su nam poslali svoja filmska ostvarenja, posebno uzimajući u obzir globalnu pandemiju virusa COVID-19. Finalni rezultati, tj. filmska ostvarenja koje selektorska komisija odabere za ovogodišnji festival, bit će objavljeni 1. juna 2020. godine na našem website-u, na našim Instagram i Facebook stranicama i u medijima.

Festival će se održati prema planu, od 16. do 20. septembra 2020. godine. U kojoj formi će biti održan zavisi od globalne situacije, te mjera nadležnih osoba u Bosni i Hercegovini vezanih za COVID-19, a o čemu ćete biti obaviješteni na vrijeme. Bez obzira na sve, sigurni smo da ćemo Vam i ove godine omogućiti divno druženje, te gledanje vrhunskih kratkih filmskih ostvarenja iz cijelog svijeta.

Čuvajte se i vidimo se uskoro!

Tim VIVA Film Festivala