ZAVRŠEN TAKMIČARSKI PROGRAM 7. VIVA FILM FESTIVALA

ZAVRŠEN TAKMIČARSKI PROGRAM 7. VIVA FILM FESTIVALA

U programu 7.VIVA film festivala danas prikazano 10 filmskih ostvarenja iz kategorije ekološki film.

Već sedam godina, trećeg dana Viva film festivala predstavljamo odabrane fillmove iz kategorije ekološki film. Kroz ove filmove želimo ukazati na značaj zaštite okoliša, očuvanje prirodnih resursa, kulturne baštine, ali i podsticati razvoj ekološke svijesti. Večeras je prikazano 10 filmskih ostvarenja iz Perua, Engleske, Slovačke, Kanade, Španije, Bugarske, Australije, Brazila, Srbije i Argentine, a najboljim ekološkim filmovima bit će dodjeljeno priznanje zlatni, srebreni i bronzani leptir.

S današnjim projekcijama odabranih ekoloških filmova završava se takmičarski dio 7. Viva film festivala. U subotu, 4. dana Festivala revijalno će biti prikazano 10 najboljih omladinskih filmova nastalih u VIVA školi filma u poteklih nekoliko godina. Riječ je o kratkim filmovima osnovaca i srednjoškolaca iz različitih bh.gradova koji su na prethodnim Festivalima osvajali značajne nagrade.

Projekcije omladinskih filmova u Sarajevu počinju u 18.00 h u Domu oružanih snaga BiH.
Nakon projekcija omladinskih filmova od 20.00 h bit će upriličeno zatvaranje Festivala i proglašenje pobjednika.

Projekcije filmova iz kategorije omladinski film bit će dostupne i online od 18.00 h, a zatvaranje Festivala i proglašenje pobjednika od 20.00 h na www.vivaba.com i facebook stranici Vivafilmfest.