VIVA ŠKOLA FILMA

FILMSKA RADIONICA ZA MLADE
"OD IDEJE DO REALIZACIJE"

Pokreni video

Prijave

Za institucije

Direktor ste osnovne, srednje škole, kulturnog centra ili neke druge odgojno-obrazovne institucije. Vođa ste nekog kulturno-umjetničkog društvo ili ste možda član nekog udruženja ili organizacije. Imate želju da budete dio projekta “Viva škola filma” i želite da organizujemo radionicu u Vašoj instituciji. Na pravom ste mjestu. Popunite formular i prijavite se za školu filma “Od ideje do realizacije”.

Za učenike

Volite film, uživate u gledanju ali nikada niste učestvovali na snimanju, ali želite da to probate. Sa “Viva školom filma” ne samo da ćete naučiti kako, nego ćete to i uraditi praktično, snimiti film, a uz to još, naučiti mnogo drugih praktičnih stvari iz svijeta filma i filmske produkcije. Upoznaćete se sa svim filmskim zanimanjima. Kontaktirajte nas i saznajte da li “Viva škola dolazi” u vašu okolinu, ili sakupi ekipu,  kako biste se mogli prijaviti i uživati sa nama u svijetu filma.

Viva škola filma

je filmska, teorijska i praktična radionica za mlade od 13-25 godina, na kojoj mladi kroz predavanja, vježbe, snimanja i montažu stvaraju dokumentarni film o sebi, svojoj okolini, zaštiti okoliša, događajima i problemima koji nastaju u toj interakciji. Teme za film biraju sami, a one proizlaze iz životnih situacija i problema koji ih okružuju, samoopažanja i mašte.