Poziv autorima za učešće – Viva film festival 2020

Poziv autorima za učešće – Viva film festival 2020

VI međunarodni VIVA FILM FESTIVAL ove godine će se održati od 16.09. do 20.09. 2020.

“Čast nam je i veliko zadovoljstvo pozvati Vas na predstojeći 6. Internacionalni festival dokumentarnog i kratkog igranog filma VIVA FILM FESTIVAL 2020., koji će se ove godine održavati u Sarajevu i u još 17 gradova Bosne i Hercegovine.

Pozivamo sve filmske umjetnike da pošalju svoje filmove, kako bismo i ove godine zajedno dijelili ideje i širili vidike.”, poručuje direkcija Festivala.

Očekujemo predstavnike 30-tak zemalja sa preko 60 filmova iz svih kategorija, 
a filmovi, koji budu izabrani u oficijalnu selekciju biće prikazani za 4 dana festivala u svim gradovima – u isto vrijeme.

I ove godine autori će se takmičiti za prestižne nagrade u 4. kategorije:

– Religija (filmovi koji svojom tematikom promovišu specifičnosti religije, a u cilju zbližavanja, razumijevanja i međureligijske tolerancije);

– Ekologija (filmovi koji svojom tematikom promovišu prirodnu baštinu zemalja iz kojih dolaze u cilju podsticanja razvoja ekološke svijesti);

– Turizam (filmovi koji svojom tematikom promovišu turističke potencijale država iz kojih dolaze).

– Omladinski BiH ( Filmovi koje su proizveli omladinci iz Bh osnovnih i srednjih škola u sklopu Viva škole filma: od ideje do realizacije).

Bila bi nam čast vidjeti filmove iz vaše produkcije odnosno Vaše zemlje na ovogodišnjem 6. VIVA FILM FESTIVAL-u. ” – ističe filmski reditelj Ratko Orozović, umjetnički direktor festivala.

Rok za dostavu filmova i prijava je 30.04.2020. godine.

Rezultati oficijalne selekcije bit će objavljeni najkasnije do 31.05.2020. godine.

Sve opširnije informacije o Festivalu kao i prijavu i akreditacioni list, možete pronaći na našoj web adresi: http://www.vivaba.com/