Rezultati Oficijalne selekcije 2021.

Rezultati Oficijalne selekcije 2021.

Finalni rezultati konkursa 7. Viva Film Festivala 2021. godine

Od 15. februara 2021. do 30. aprila 2021. godine, koliko je trajao konkurs za prijavu filmova, na našu adresu pristigao je 1775 film iz 131 države svijeta.

Konkurencija je bila jaka u sve tri kategorije festivala, a to su ekologija, turizam i religija.

Selektorska komisija je nakon tri mjeseca pregledavanja i ocjenjivanja pristiglih filmova odabrala 31 najkvalitetniji film, iz 28 zemalja . Bilo je zaista teško donijeti odluku jer se radilo o nijansama, no nadamo se da ćemo zadovoljiti ljubitelje kratkih igranih i dokumentarnih filmova ovim odabirom.

Ovim putem se zahvaljujemo svim autorima koji su odgovorili na konkurs i želimo mnogo sreće u nastavku rada. Također puno sreće i našim finalistima na putu do GRAND PRIX-a VIVA Film Festivala 2021.

Kao i prethodnih godina kategorije predstojećeg VIVA Film Festivala su:

1. ekologija (filmovi koji svojom tematikom promovišu prirodnu baštinu zemalja iz kojih dolaze u cilju podsticanja razvoja ekološke svijesti)

2. turizam (filmovi koji svojom tematikom promovišu turističke potencijale država iz kojih dolaze)

3. religija (filmovi koji svojom tematikom promovišu specifičnosti religije, a u cilju zbližavanja, razumijevanja i međureligijske tolerancije)

4. omladinski film (filmovi koje su proizveli polaznici/e iz Bh. osnovnih i srednjih škola u sklopu VIVA škole filma)

Festival će se održati prema planu, od 22. do 26. septembra 2021. godine.

U kojoj formi će biti održan zavisi od globalne situacije, te mjera nadležnih tijela u Bosni i Hercegovini vezanih za COVID-19, a o čemu ćete biti obaviješteni na vrijeme.

Bez obzira na sve, sigurni smo da ćemo Vam i ove godine omogućiti divno druženje, te gledanje vrhunskih kratkih filmskih ostvarenja iz cijelog svijeta.

Podsjećamo da je konkurs za filmove Bh omladine otvoren do 15. avgusta 2021.

Tim VIVA Film Festivala