6. Viva Film Festival počinje danas projekcijama turističkih filmova

6. Viva Film Festival počinje danas projekcijama turističkih filmova

Festival ekološkog, religijskog, turističkog i omladinskog dokumentarnog filma Viva Festival u prvom online izdanju počinje projekcijama odabranih turističkih filmova u tri termina od 12, 20 i 01 sati na stranici www.vivaba.com.

U okviru kategorije turistički film danas će biti prikazano 10 filmskih ostvarenja u kojima će autori na specifične načine gledaoce odvesti u argentinski ‘’El Salto’’(Melisa Giordano and Hernan Rimoldi), gradić potopljenih sjećanja, upoznati sa izradom ceremonijalnih maski od hrasta u selima portugalske regije Serra da Lousã ‘’Plutana maska’’ (Tiago Cerveira), izradom parfema u drevnom Egipatu ‘’Avantura mirisa’’ (Sahin Yigit), ognjenim ritualima i narodnim običajima klana Qashqai kroz film ‘’Ojagh’’, iranskog autora Ali Bolandnazara.
Filmom “Lu-lu lu-lu”, reditelja Predraga Todorovića putujemo u planinske regije istočne Srbije, gdje se od zaborava čuvaju pastirske ‘’pjesme bez riječi’’, a film ‘’Gubim te’’ (Aleksa Ristović), inspiriran je Azurnim prozorom na malteškom otoku Gozo. U današnjem programu bit će prikazan i film ‘’Zastava’’ (Mario Orozco), kojim nas autor vodi u Meksiko, koljevku astečke civilizacije, odakle ‘’Putevima Japana’’ (Lucas Rue), pratimo francuskog blogera Aala Kanzalija na 105 kilometara dugom hodočašću kroz prelijepe krajolike Japana. Turistička razglednica ‘’Posjetite Južnu Štajersku’’ (Christian Taferner), najbolji je način za upoznavanje sa ovim biserom Austrije, a francuski filmmejkerski par Candice i Jean-Emmanuel višemjesečna istraživanja života Novozelanđana, njihovih hobija, navika, Māori kulturu dočarali su u filmu ‘’Sjeverno oko Novog Zelanda’’.

Svi filmovi koji će biti prikazani danas, dostupni su i on demand, a više informacija dostupno je na web stranici Festivala www.vivaba.com i na https://www.facebook.com/vivafilmfest/.