“Milijarde u promjeni” premijerno na VIVA FESTU 2016.

“Milijarde u promjeni” premijerno na VIVA FESTU 2016.

Dokumentarni film “Milijarde u promjeni” uz saglasnost autora g. Manoja Bargave, biće premijerno prikazan u BiH na VIVA FILM FESTIVALU II 2016. godine.

Manoj8

Poduzetnik Manoj Bhargava neočekivano je postao milijarder sa svjetskim uspjehom svog izuma – popularnim “5-satnim” energetskim napitkom. Posjedovanje više novca, nego što je ikada mogao potrošiti, ponukalo ga je da otkrije načine na koje svoje bogatstvo može ulagati u obnovljive resurse energije i time smanjiti trajnu razliku u svijetu. Inspirativnim novi dokumentarnim filmom pod nazivom “Milijarde u promjeni” prikazuje plodove tih napora.

Film beleži put za postizanje njegovih visokih ciljeva,  počevši sa zapošljavanjem elektronskoničarskog tima, dizajnera, pronalazača i inovativnih mislilaca. Njihova kolektivna misija je stvoriti jednostavna rješenja za svjetske goruće probleme.

677111212

Manoj Bhargava, milijarder istraživač

“Uzmimo, na primjer, nedostatak jednog od najvrednijih resursa naše planete u najsiromašnijim djelovima Zemljine kugle: Struja. Pola svijeta postoji s malo ili bez struje, a to predstavlja ozbiljna ograničenja za kvalitet i dugotrajnost života u tim regijama.”

Kao odgovor na taj  izazov, njegov tim je izgradio stacionarni hibridni bicikl koji proizvodi energiju samo kroz čin pedaliranja. Jednostavnog dizajna i funkcija, ovim izuzetnim izumom može se proizvesti prijeko potrebna električna energija čak i pod najekstremnijim uslovima. Najbolje od svega,  jednostavana za korištenje ova tehnologija može biti integrirana i u najsiromašnijim područjima i proizvodnja apsolutno nema zagađenja ili drugih loših efekata na životnu sredinu.

“Milijarde u promjeni” također opisuje potragu njegove kompanije za proizvodnju čiste vode, napor koji bi mogao iskorijeniti suše, bolesti i nestašice hrane širom svijeta.

Volio bih doći u Sarajevo - Manoj Bhargava

Volio bih doći u Sarajevo – Manoj Bhargava

” Velika mi je čast a i zadovoljstvo što će moj film moći da pogledaju i ljudi iz BiH, na VIVA FILM FESTIVALU 2016. Prijatelji iz direkcije VIVA su me kontaktirali i postoji velika mogućnost da i lično prisustvujem ovom dobrom okupljanju filmskih autora, te da zajedno održimo i jednu “radionicu” sa ljudima koji se brinu o budućnosti planete Zemlje.” – rekao je g.Bhargava.