Veliko interesovanje za VIVA FEST U SANSKOM MOSTU

Veliko interesovanje za VIVA FEST U SANSKOM MOSTU

Još jedna uspješna filmska radionica “Od ideje do realizacije dokumentarnog filma” VIVA škole filma, održana je danas u Sanskom Mostu. Kao što smo i očekivali, većina od 34 polaznika radionice imala je odlične ideje i teme za snimanje filma. Među njima bilo je mladih, budućih autora uzrasta od 14 do 18 godina. Radionica je održana u saradnji sa J.U. “Kult media” iz Sanskog Mosta.

P1040787

Najbolji učenici završnih razreda osnovnih škola “Hasan Kikić”, “5.oktobar”, i “Prva Sanska škola” su imali priliku da, zajedno sa starijim kolegama iz JU Gimnazija učestvuju na pomenutoj radionici i tom prilikom nauče nešto više o samom filmu kao umjetnosti a zatim i da ih ekipa sa VIVA FILM FESTIVALa nauci koji su to koraci u pripremi i izradi dokumentarnog filma.

P1040781

Tokom radionice ucenici su mogli da razmjene ideje o potencijalnim filmovima ali saznaju i šta je to potrebno da ideja zaživi na platnu.Svi oni koji realizuju ideju i snime svoj kratki film, mogu da apliciraju za takmičarski dioVIVA FILM FESTIVALA te uz mnogobrojne vršnjake sirom Bosne i Hercegovine učestvuju na ovom prestižnom festivalu.

P1040780

Viva film festival je stalna kulturna manifesticaja koja se održava pocetkom juna paralelno u nekoliko gradova sirom Bosne i Hercegovine a od sljedeće godina jedan od gradova učesnika će biti i Sanski Most.

 P1040779
Učenici su uživali uz goste iz Sarajeva i izrazili želju da čim prije krenu sa realizacijom svojih filmova te u najboljem svijetlu prikazu Sanski Most.
 A evo i njihovih utisaka: